Podsećamo na reči Vojina Dimitrijevića i danas aktuelnu njegovu knjigu “Strahovlada-ogled o ljudskim pravima i državnom teroru""

9. jul 2020.

Na današnji dan, 9. jula 1932. godine rođen je Vojin Dimitrijević, profesor prava, intelektualac, istaknuti borac za ljudska prava i demokratiju, i dugogodišnji direktor Beogradskog centra za ljudska prava. Tim povodom podsećamo na njegove reči iz knjige “Strahovlada – ogled o ljudskim pravima i državnom teroru”, danas podjednako aktuelne kao i kada ju je napisao 1984. godine.
Savet za štampu usvojio pet žalbi Beogradskog centra za ljudska prava

6. jul 2020.

Komisija za žalbe Saveta za štampu usvojila je pet odluka na žalbe Beogradskog centra za ljudska prava koje su se odnosile na anitimigrantske komentare objavljene na Facebook stranicama Blica i Srbija danas.
Pismo podrške mladima iz Sandžaka / O „gledam” i „vidim”

2. jul 2020.

Draga omladino, Ne možemo drugačije nego da vam se obratimo direktno, bez ustezanja, sa svim emocijama koje verovatno svi osećamo: tuga, bes, i neka uzvišena povezanost svih nas, solidarnost koja ruši i ove reči i digitalni prostor, i odjekuje daleko. Čini se da nas ovo vreme u kojem živimo menja iz korena.
Pogledajte svedočenje Rokija Đorđevića iz Kule koji je pretrpeo policijsku torturu

26. jun 2020.

Povodom 26. juna Međunarodnog Dana podrške žrtvama torture, Beogradski centar za ljudska prava objavljuje svedočenje Rokija Đorđevića iz Kule, koji je pretrpeo policijsku torturu krajem januara 2020. godine. Svedočenje možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.


 

YRT 2019_baner-MALI za sajt

 Srbija protiv smrtne kazne

 

Baner-1.eps

  Azil

 

PRAKSA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA  kuca-ljudskih-prava1