Novo izdanje udžbenika Međunarodno pravo ljudskih prava

24. oktobar 2024.

Novo izdanje udžbenika Međunarodno pravo ljudskih prava

Objavljeno je novo treće izdanje knjige Međunarodno pravo ljudskih prava, Vojina Dimitrijevića, Dragoljuba Popovića, Tatjane Papić i Vesne Petrović.

U nameri da očuvaju akademsko nasleđe Vojina Dimitrijevića, Beogradski centar za ljudska prava i Dosije studio objavili su osavremenjeni sveobuhvatni udžbenik međunarodnog prava ljudskih prava, koji je namenjen studentkinjama i studentima prava i srodnih disciplina svih stepena, kao i svima koji se bave tematikom ljudskih prava u teoriji i praksi.

Kolege i prijatelji Vojina Dimitrijevića, koautori prvog izdanja udžbenika, ažurirali su rukopis kako u pogledu normativnog razvoja tako i razvoja prakse.

„Iako su se okolnosti borbe za ljudska prava, kako na domaćem tako i na međunarodnom planu, promenile od prvog izdanja ovog udžbenika, nadamo se da će njegovo novo izdanje ne samo doprineti obrazovanju novih generacija, nego i pomoći u borbi za ljudska prava, koja su, čini nam se, danas više ugrožena nego u  vreme objavljivanja prvog izdanja knjige. Trudili smo se, isto tako, da udžbenik i dalje odražava Vojinov duh neumornog borca za ljudska prava.“ (Iz predgovora koautora)

Novo izdanje udžbenika promovisano je 17. oktobra 2024. godine, na događaju kojem je pored promocije knjige održano i memorijalno predavanje u čast profesora Vojina Dimitrijevića.

Aktuelna izdanja centra

Sva izdanja

Posebna izdanja

Podjednako važni – program za rad sa mladima na temama društvenih (ne)jednakosti

Autori: Branka Bajić Jovanov, Demir Mekić, Dušan Blagojević, Jelena Vuksanović

Preuzmite publikaciju
Posebna izdanja

Prava zdravstvenih radnika tokom pandemije COVID-19 u Srbiji: Heroji ili zanemarne žrtve?

Autorke: Marina Mijatović, Gorica Đokić, Milja Dimitrijević

Preuzmite publikaciju