Održani interaktivni susreti sa lekarskim timovima Studentskih poliklinika u Beogradu, Novom Sad i Nišu u okviru kampanje #NaTebiJe o vraćanju poverenja mladih u vakcinaciju

Održani interaktivni susreti sa lekarskim timovima Studentskih poliklinika u Beogradu, Novom Sad i Nišu u okviru kampanje #NaTebiJe o vraćanju poverenja mladih u vakcinaciju

Capture mladi pitaju

U okviru kampanje #NaTebiJe o vraćanju poverenja mladih u vakcinaciju održana su dva interaktivna susreta sa lekarskim timovima Studentskih poliklinika u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. 

Prvi susret održan je u četvrtak 18. novembra pod sloganom #MladiPitaju gde su mladi imali priliku da pitaju sve što ih zanima o vakcinaciji i korona virusu – o vakcini, kovid propusnici, trećoj dozi….

Na pitanja su odgovarali lekari iz Studentske poliklinike iz Novog Sada i Beograda doktorka Lidia Turo epidemiološkinja iz Zavoda za zdravstvenu zaštitut studenata Novi Sad i doktorka Mila Paunić epidemiološkinja iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd. Razgovor je vodila Kristina Bjelić, aktivistkinja novosadskog Udruženja Prevent.

Kako je izgledalo na prvom interaktivnom susretu #Mladi Pitaju pogledajte ovde:

Drugi susret #MladiPitaju održan je utorak 23. novembar kada su na pitanja mladih odgovarati lekari iz Studentske poliklinike iz Niša i Beograda, doktor Radomir Pešić i doktorka Mila Paunić a razgovor je vodio Ilija Totev-Jović, aktivista niškog Udruženja AzBuki. 

Ovaj interaktvini susret #MladiPitaju pogledajte ovde:

Cilj susreta sa stručnim timovima #MladiPitaju bio je da se pruže relevantni i kredibilni odgovori na sva pitanja i nedoumice mladih sa željom da se razbiju predrasude koje se lako šire kad je u pitanju tema aktuelne imunizacije protiv korona virusa.

Kampanju #NaTebiJe, uz podršku partnera, sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava zajedno sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji i  Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd.